Video content

Sociale Medier, Stærkere Brand: Skab Større Kendskabsgrad Med Unikt Videoindhold!

Video marketing content refererer til enhver form for videoindhold, der er skabt med det formål at markedsføre et produkt, en tjeneste, et brand eller en idé. Dette kan omfatte commercials, SoMe content video, explainer video, product video, testimonials og meget mere.

Formålet med video marketing content er at engagere, informere og underholde målgruppen for at skabe interesse, tillid og loyalitet over for brandet eller produktet. Det kan distribueres på en lang række platforme, herunder sociale medier, hjemmesider, e-mail-markedsføring og streamingtjenester. Video marketing content udnytter ofte visuelle og lydlige elementer for at fange seernes opmærksomhed og formidle budskabet på en mindeværdig måde.

Videomarkedsføring er afgørende for virksomhedens kendskabsgrad, da videoer har en bred rækkevidde på forskellige medier og kan konvertere kunder samt øge salget.

Content produkter

Facebook og Instagram, mine primære fokusområder, har henholdsvis 2.9 mia. og 1.3 mia. brugere, hvoraf mange ser annoncer i Facebook Reels og Instagram Reels. Videoformater deles også hyppigere, da 51% foretrækker at dele videoer sammenlignet med andre typer indhold.

Videoer konverterer kunder, idet 89% af forbrugerne har været tilbøjelige til at købe et produkt efter at have set en brandvideo, og 93% af virksomhederne har tiltrukket nye kunder gennem delte videoer på sociale medier. Derudover efterspørger 91% af forbrugerne mere videoindhold fra virksomheder.

Videomarkedsføring har vist sig at give en positiv ROI for 92% af praktiserende og har øget trafikken til virksomhedens andre kanaler for 91% af dem.

Det er også vigtigt at kunne måle videoer for at spore deres effektivitet og identificere, hvad der fungerer bedst for den primære målgruppe.

Men Hvilken Problemstilling Har Jeg Arbejdet Med For Bruun Kola???

Hvordan kan jeg skabe et øget salg og større kendskabsgrad for Bruun Kola, ved brug af SoMe video content?

Jeg har valgt at tage udgangs punkt i SoMe content video og herunder en loopingvideo og produktvideo, med dertil hørende scrips. Jeg har valgt Facebook og Instagram som distributionskanal.

Og Hvilke Kompetencer Har Jeg Så Udviklet Og Gennem Hvilke Værktøjer?

Produktionsprocessen – Vejen Til Perfekt Video Content

1. Video marketing strategi

Fokusér på konkretiseringen af målene for projektet. Dette indebærer også at integrere video marketingtragtens faser i forhold til, hvor i kunderejsen man ønsker at påvirke.

Når du skal vælge en specifik målgruppe inden for tragten, er det vigtigt at undersøge, hvem disse personer er og hvilke sociale medier de anvender.

Når det drejer sig om kreative krav, er det ledelsens krav og virksomhedens designguide, der sikrer, at projektet passer til virksomhedens image og skaber genkendelighed hos forbrugerne.

Tidsplanen omfatter varigheden for at udføre forskellige strategiske opgaver, produktionsprocessen og derefter distributionen af projektet.

Til sidst tilpasses alle disse overvejelser til det givne budget for projektet.

2. Pre/under/post production

Før produktionen af videoerne går i gang, efter man har fastlagt sin strategi, er det en god ide at brainstorme en masse ideer i forhold til indhold, genre, stil og hvad konkurrenterne gør. Derudover kan det hele med fordel skrives ned i et script, ligesom jeg har gjort til mine længere nede. Til sidst vil det være en fordel at have planlagt og booket udstyr, lokation og personer som skal bruges under produktionen.

Under selve produktionen skal der være styr på optagelse af lyd, hvis den skal bruges, visuel kvalitet, lys og styling af lokation og eventuelle personer.

Efter de sidste optagelser er i kassen og alt er tilfredsstillende begynder alt redigeringsarbejdet. Her skal klippene sættes sammen til den endelig video og forskellige effekter skal tilføjes. Til sidst skal call to action tilføjes.

3. Video content distribution

Owned media er virksomhedens egne kanaler og der hvor de vækster organisk.

Earned media er når målgruppen deler det content som virksomheden deler på deres SoMe og noget derved går viralt.

Paid Media er når en virksomhed betaler sider som Facebook for at booste deres opslag, så de derved kommer længe

4. Effektmåling

Når vi skal måle effekten på projektet så kigger man tilbage på de mål der blev opstillet i strategien og vurdere derfra om man har fået den ønskede effekt.

For at måle kendskab: Brug visninger og klik. Til engagement: Fokusér på reaktioner, delinger, kommentarer osv. Et ekstra mål kan være at øge relevante leads. Selvom direkte effekt ikke altid er målbart, kan flere henvendelser og leads i takt med videoens brug indikere succes.

Min Vej Til Perfekt Video Content

Jeg har brugt CapCut mobilappen til at redigere mine videoer. Appen er brugervenlig og tilbyder mange kreative funktioner som effekter, overgange og lydredigering.

I min loopvideo har jeg brugt en funktion kaldet “mask”, hvor jeg har anvendt en cirkelformet maske på et klip. Jeg tonedet masken, så den næsten er usynlig, for at fokusere effekten på kapslen og tiltrække seernes opmærksomhed under åbningen af sodavanden.

I min produktvideo har jeg brugt transitions til at gøre overgangene mellem billeder og videoer mere interessante og fastholde seerne.

Jeg har også brugt forskellige former for lys, primært naturligt lys og frontlys, for at opnå det mest naturlige og realistiske udtryk, der passer til Bruun Kolas image.

Dog har jeg haft fokus, i min loopvideo, at omgivelserne var så hvide som muligt for at undgå for meget lys blev absorberet.

Endelig har jeg fjernet den originale lyd fra videoerne og tilføjet musik i stedet. Dette valg blev truffet for at undgå baggrundsstøj, da jeg ikke havde adgang til en mikrofon.

Derudover har jeg gerne villet undgå at original lyden har lavet bølger af de forskellige materialer som jeg var omgivet af.

Hermed er jeg kommet frem til denne løsning

scripts
Hvad er en loopingvideo?

En loopvideo er en video som bliver ved med at gentage sig selv. Lidt som de GIFFS vi kender fra SoMe også.

Loopvideo kan bruges på alle niveauer af kunderejsen eller markedsføringstragten.

Videoerne er typisk under 30 sek og lavet til kanaler på SoMe.

De er designet til at educate, entertain og vække emotions hos forbrugerne eller seerne.

Hvad er en produkt video?

En produktvideo er en video som præsentere de egenskaber som produktet har.

Kan anvendes på flere forskellige platforme, herunder website, SoMe (organisk & betalt ) og email.

Videoerne er typisk også under 30 sek lange og de tiltrækker kunder i det tidlige stadie af kunderejsen eller markedsførings tragten.


Kilder

Undervisning og oplæg af Helle Eskesen Gode

Undervisning og oplæg af Marius Alexandru Tene

https://www.lemonlight.com/your-all-in-one-video-advertising-and-distribution-guide/

https://signafilm.dk/video-produktion-maal-effekten/

https://www.descript.com/blog/article/how-to-loop-a-video-for-your-audience-to-watch-on-repeat

https://kendskab.dk/indsigt/8-gode-grunde-til-at-bruge-video-paa-some/

https://www.subview.dk/produktvideo

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.